Haberler

Preveze Koşusu’nda zafer MY BAŞKAN’ın Oldu

3 yaşlı İngiliz tayları için sezonun en önemli mücadelelerinden olan Preveze Koşusu (Açık – A3) bu yıl 26 Nisan Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Sonucu merakla beklenen koşuyu Hulusi Taşkıran’ın MY BAŞKAN (Luxor – Gloria / Mujtahid) isimli tayı, jokey Selim Kaya ile kazanmayı başardı.
Birincilik ikramiyesi 126.000 TL olan ve 3 yaşlı 6 İngiliz tayının start aldığı bu yılki Preveze Koşusu, çim pistte 1600 metre mesafe üzerinden koşuldu. Son metreleri nefes kesen bir birincilik mücadelesine sahne olan koşuda ikinciliği Özcan Yıldırım idaresindeki BİCİ BİCİ (Authorized – Bellini Rose / Bertolini) isimli dişi tay elde ederken, Halis Karataş ile bu koşuya katılan RENK (Divine Light-Busi/Mujtahid) ve Ahmet Çelik idaresindeki OĞLUM BERAT (Victory Gallop-Halling Charge/Halling) tabelanın diğer sıralarını paylaştılar.
Kazanan MY BAŞKAN için koşunun bitiriş derecesi 1.35.37 olurken, koşuda farklar Yarım Boy-Uzak-2.5 Boy şeklinde sonuçlandı.
2 yaşlılığında start almayan ve yarış hayatına 3 yaşlı olarak 18 Ocak günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda katıldığı koşuda 3. olarak başlayan MY BAŞKAN, Preveze Koşusu galibiyetiyle birlikte kariyerinin 6. startında üst üste ve toplamda 5. birinciliğini elde etti. 3 yaşındaki doru erkek tay, son olarak 3 Nisan günü katıldığı çim pistte 1900 metre mesafeli Burhan Şenemgen Koşusu’nu (KV-7) bugünkü jokeyi Selim Kaya idaresinde kazanma başarısı göstermişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu