Haberler

Aziziye Koşusu’nu Ahmet Çelik ile KIRDENİZ Kazandı

3 yaşlı Arap tayları için İlkbahar-Yaz sezonunun prestijli yarışlarından olan Aziziye Koşusu (Açık – G2 / DHÖ) bu yıl 19 Ağustos Çarşamba akşamı İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda düzenlendi. Seyhan Dilber’in sahibi olduğu, jokey Ahmet Çelik ile start alan KIRDENİZ (Berksoy – Fundahanım / Bozdağ) bu yılki koşuda fotoyu rakiplerinden önce geçen isim oldu.

Birincilik ikramiyesi 170.000 TL olan bu yılki Aziziye Koşusu’na 3 yaşlı 7 Arap tayı katıldı. 1400 metre çim pistte gerçekleştirilen koşunun ikinciliğini Ankara’dan bu koşu için gelen SAKARBAŞI (Ayabakan-Fazilet/Bamka.3) elde ederken, koşuda uzun süre tempoyu belirleyen ERKMEN (Turbo-Menşure/ Sülo) üçüncü, SERHANTAY (Altaha-Kevserim/Birader) ise dördüncü oldu.

Koşuda kazanan KIRDENİZ için bitiriş derecesi 1.32.34 olarak kayıtlara geçerken, farklar 2 Boy – 2 Boy – Boyun şeklinde oluştu.

Babası BERKSOY’un ilk jenerasyon temsilcilerinden olan KIRDENİZ, Aziziye Koşusu galibiyetiyle birlikte kariyerinin 9. startında 6. birinciliğine uzandı. Bugüne kadar katıldığı koşularda tabeladan hiç düşmeyen 3 yaşındaki başarılı kır erkek tay son birinciliğini ise 19 Haziran günü yarış hayatına başladığı Bursa Osmangazi Hipodromu’nda katıldığı Karacabey Koşusu’nu (Açık – A3) kazanarak elde etmişti.


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu