Adana TJK At Yarışı / Ücretsiz Altılı TahminleriTahminler

30 Mart 2019 Beyaz Bayrak ADANA Altılı Ganyan Tahminleri ve Analizleri

1. Koşu : Çok sıkıntılı isimler bir arada. SEYDO BABA bu rakiplerinin yanında daha hazır gibi ancak eksik koşarsa rakibi çok fazla. Yani ya SEYDO BABA ya da hepsi diyebileceğim bir koşu. Bu koşuya yorum yapmak bile çok zor. Hoşgörünüze sığınarak bu koşuya yorum yapmayıp yalnızca sıralama verebileceğim.

2. Koşu : HAS YAĞIZ bu gruptan farklı duruyor ancak son yarışında biraz sinir yaptı gibi gördüm. Bu gün için favorim olsa da çok güvenemeyeceğim. SPARTACUS için son yarıştaki mesafe biraz fazla kısa geldi. Bugün farklı koşacaktır. Bu gruptan hiçbir eksiği olmayan ve sahada eski günlerine dönme sinyalleri veren DOWN TOWN, bir anda herkesi ikinci altılı ganyanı oynamak zorunda bırakabilir, dikkat.

3. Koşu : STRONG HOLD ve VARANEFE bu gruptan çok farklı duruyorlar. Bir anlamda geçen sezon koşulan kısa çim yarışının rövanşı olacak. İki Çelik kardeşi yazıp bu koşuya fazla yorum yapmadan bir sonraki koşuya geçiyorum.

4. Koşu : Burada safkanların güç ve kalitesinden bahsetmeden önce, mesafeye bir göz atmamız gerekiyor. Uzun mesafe çim yarışı. İki kan hattının altını çizip öyle başlayacağız : UÇANBEY ve ÖZGÜNHAN. Favorimiz ise KAIZBERT tayı ŞUBARTAY. Son yarışında olgunluk evresine girdiğini gösterdi. Aksiyonları ile uzunu da koşabileceğini gösterdi ki, zaten maiden dan 1600 metre mesafede gösterişli bir şekilde kazanarak çıkmıştı. Müslüm tercihi ile tabii ki favorim ve alternatif bankomdur. Ancak ilk altılının birinci ayağı çok zor ve şablon kurmakta zorlanıyorum. ŞUBARTAY ı ilk altılı için tek yazacağım. İkinci altılı için ise alternatif bankomdur. Pist ve mesafeden dolayı FAHRENHEIT, ÖZBİLDEN, ZEKİ DAYI ve ALGANTAY ı da mutlaka yazacağım.

5. Koşu : Kalabalık tutacağım bir koşu ATEŞ KRALLIĞI startta titizleniyor ancak bu kez hem mesafe çok lehine, hem de grup uygun. Bence kazanması normal sonuç olur. Son yarışlarında tırnağının ucuna gelen ve Çelik kardeşlerin bindiği iki ismi yazmazsak olmaz : HÜRADAM ve EFEBERK. HÜMASULTAN son yarışında sıçrama yaptı. Hata affetmez. Çok kısa mesafede koştuğu son yarışı ölçü olmayan AÇIK KIRMIZI. BUZUL mesafede hep iyi koşuyor. Yine iddialı olacak. BATINHAN yaza hazırlanıyor ve her an eski günlerine dönebilir. İhmal edilecek gibi değil. Bir süredir koşmasalar da ARISAN ve KILÇIK, dönüş hazırlığındalar. Kesinlikle bu grubun atı olmayan BİNBİR e dikkat. Çok ta istikrarlı olmayan Arap safkanların start aldığı bu koşu, bütçe elverdiğince kalabalık tutulmalı diye düşünüyorum.

6. Koşu : BARIŞ, Kahraman ekürisinin tayı ve PYRAMOS yavrusu. PYRAMOS ismini görünce, pusuya yatıp bu tayın kısa çim yarışını bekledim uzun süre. PYRAMOS kimdir peki? Kısa süren yarış hayatına Ankara da başlayıp 1000-1400 mesafe çim pistte 5 te 5 yaparak bir anda gündem olup GAZİ ye aday gösterilmişti. Ancak uzayan mesafelerde tayın tutunamadığı, tay deneme ve GAZİ koşularında görülüp geri çekilmişti. Sonra da aygır oldu zaten. Şunu da hatırlatalım. PYRAMOS un kardeşi HEP BERABER, abisinin yarım kalan işini geçen yıl halletti. Kahramanların SCREAM TO SCREAM ısrarı boş değil. BARIŞ a dönelim tekrar. Elazığ da hazırlanıp Adana ya getirildi. Birkaç kum yarışı ve nihayet sezon açıldı. BARIŞ artık çimdeydi. Ancak mesafe bu tay için çok uzundu. Buna rağmen çok iyi koştu. Tabii ki o koşusu ölçü alınabilecek bir koşu değildi. Hem mesafe uzundu, hem de ekürisi için öndeki tempoyu zorlayarak kendini feda etti. Yine de buna rağmen önde akışlı fuleler ile verdiği tempo ile bir sonraki yarışı için ışığı yaktı. Geliyor. İdman pistinde çok iyi durumda. Ayakları yere düz bassın.

7. Koşu : Burada çok ilginç bir isim var : IVOR. Üstüne koya koya geliyor. Son yarışını sermayeli kazandı. Bu kez Akyavuz binmiyor ata ancak jokeyi ile ilgili derdim yok. Zaten bu günkü jokeyi bakıyor ata. İdman jokeyi. Çok iyi tanıyor. Safkanın yarışları çok ilginç. Üç yarışını da takip edin, ilginç bir detay ortaya çıkıyor. Mesafe uzadıkça ve kum sertleştikçe daha iyi koşuyor. Son yarışını da sermayeli kazandı. Bu kez sertleşen rakiplerinin yanında start alacak. Son yarışındaki sermayesinin miktarı bu yarışta ortaya çıkacak. İdmanları oldukça iyi. ARTS MAN son yarışında varlık gösteremedi. Daha doğrusu rakibi çok sertti. BABA HANCI, o yarışından sonra kimleri geçmedi ki? ARTS MAN in yapacak hiçbir şeyi yoktu. Oysa bir önceki yarışını çok fazla sermaye ile kazanmıştı. Bu grupta Ahmet ile mutlaka yazılacak. OSMAN BABA da son yarışını, zayıf grupta da olsa, aşırı sermayeli kazanmıştı. Yazılacak. Buradaki bir başka ilginç ilginç isim BATUMİ. Islak kum ve çimde start aldığı son iki koşusu ölçü falan değil. Kuru piste tırnağını geçirince farklı koşuyor. Yarış hayatında kendisine tek birinciliği kazandıran jokeyi ile tekrar buluştu. Uzun kumda Müslüm ile kesinlikle en küçük bir hatayı affetmez. Zaten hem Kahraman ekürisinin atı hem de üzerinde Müslüm var ise, yazmayan çarpılır. Bir dolu bir boş koşan PANCHMAHAL i de yazıp bu koşuyu geçelim.

8. Koşu : ÇELİKKALKAN için burada ilk dikkat çeken konu mesafenin lehine uzuyor olması. Lehine diyorum zira startta sürekli titizleniyor. Bu handikapını bertaraf etmesi anlamında mesafenin uzaması lehine. Güç ve kalitesinin yanında, süper bir form durumuna sahip. Zaten son yarışlarında kafa tuttuğu rakiplere baktığımızda, grup oldukça uygun duruyor. Sonlardaki güçlü sprinti ile net kazanır diye düşünüyorum.

9. Koşu : POWER SWORD dan bahsedeceğim. Daha ilk yarışında dikkat çekmişti. İstanbul çiminde koştuğu koşuda, net sonuncu at olarak gösterilmesine rağmen üçüncülük çıkararak dikkatleri üzerine çekti. Peki ne oldu bundan sonra? Tay Kocaeli ye, kum pistte KV yarışa götürüldü. Esasında çok anlam veremedim o deklareye. Ancak, atın ilgililerinin de bir bildiği var diye düşünüyorum. Bu koşudan sonra İstanbul a tekrar getirildi ancak bu kez de sentetik piste çıkarıldı. Yine aynı şeyi düşündüm, vardır bir bildikleri dedim. Tamam, ağzımdan baklayı çıkarayım. O bir efsanenin yavrusu. GAZİ şampiyonunun oğlu. Tam bir çimci. Zaten bunu ilk yarışında göstermişti. O ilk yarışında boyun eğdiği rakibi de PASTORAL SENFONİ gibi kalite bir isimdi. Belki ANATOLY nin çok parlak yavrular vermediğini söyleyebilirsiniz, haklısınız. Ancak bu tay farklı. Babasının izinden gidecek izlenimini verdi daha ilk yarışında. Belki de yukarıda bahsettiğim koşuları nedeni ile geri çekilip çim sezonu beklendi. Peki hazır mı? Evet, bence hazır. İdmanlarında kum piste bile bana mısın demiyor. Mermi gibi. Bu gün için net sonuncu da olsa, kalitesinin altına imza atarım. Ayakları yere düz bassın.

1. Altılı Ganyan Şablonum

5 / 4.2.8.1.3.7.9.6
1.2.5
8.9
3
2.4.5.8.11.14.12.6.9.3
1

4 TL / 38 TL

2. Altılı Ganyan Şablonum

3 / 1.2.5.7
2.4.5.8.11.14.12.6.9.3
1
7.4.3.6.1
8
9

4 TL / 18 TL

Bol Şanslar

Saygılarımla

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Adana 1. Altili 5 li ganyan

    1
    10
    1.2.3.4.5.7
    1.4.5.7.9.14
    7.8.3

    Kupon bedeli 7.62 kurus

    Bu kuponu altili yapmak isteyen varsa kafa hepsi yada basta ertanhan olmak uzere agf deki ilk 4 ati yazip oynayabilir. Bol sans

    1. Su 5 li nasil yatar die dusunuodum sagolsun has yagiz ben sana soyliyim fazla yorma kendini dedi :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu