Tahminler

20 Mayıs Ankara “HorseMan” Altılı Ganyan Tahminleri, Yorum – Analizleri

1.ayak:  Ciddi kilo farklarının olduğu yamak1 koşu her türlü sonuca açık görünüyor. Önceliğiniz kendi analizleriniz olmalı diyerek tuttuğum ilk safkanla yorumlara başlayalım. Kum pistinin bir tık daha iyi olabileceğini düşünsem de DUST CATCHER ilk şansı hak ediyor. Bu safkan henüz tabela bile yapmamasına rağmen iyi gruplarda ön taraflara yakın dereceler elde etmiş, e bugünde kilo müsait dolayısıyla şansı çok yüksek. İkinci şansı ise son ağır pist koşusunu koşmamış varsayıp CANDAR’a veriyoruz. Bu safkan geçen senelerde süratini kullanırdı bu sene beklemeyi deniyor, yarışta başka süratli safkanlar oluşu ile bekleme taktiği bu sefer işe yarayabilir.  Bu iki safkan küçük kuponlara yeterlidir. Daha büyük bütçelerle oynayanlar ise, ne zaman kendisini yazmasam beni buna pişman Adem Aslan’ın bindiği TURKISH ATTACK ile performansı pek bir dengesiz olsada bu pisti seven ROYAL TOZAN’ı yazarlarsa tamam olacaktır bu ayak.

2.ayak: Daha önceki yorumlarda da bahsettiğim üzere kişisel bir sempatim olan AHPAR’ın bu koşuyu kazanması gerek fakat bu safkanın sprinti çok kısa ve jokeyler zaman zaman bunu ayarlayamıyorlar ve iş işten geçmiş oluyor. Eğer bu durumun bu yarışta da gerçekleşeceğini düşünüyorsanız önereceğim iki rakip var; ilki EKŞBARAĞA, bu safkan virajı önde döndüğü zaman kazansa da kazanmasa da fotofinişe kadar heyecan yaşatır yeter ki yanındaki safkanlarla çok uğraşmasın. İkincisi de aynı yarıştan gelen fakat bu sefer daha etkili bir jokeyi olan LİDER olacaktır.

3.ayak: Şartlı-5 bir koşudayız, bazen çok büyük beklentiler olan favoriler bu şarttaki koşularda hayal kırıklığı yaratabiliyor. Bu ayakta süratli safkanların bir araya toplanmış oluşu koşuyu ayrıca ilginç kılıyor Abakay, Işılılgaz, Süslüm önde sıkı bir liderlik mücadelesine girecektir diye tahmin ediyorum zaten girmezlerse benim senaryom çöpe gidecektir. Lafı uzatmadan bu senaryoya göre ilk şansı ALARAP alacaktır bu safkan bekleme koşularını inanılmaz iyi yapıyor aslında koşularını incelersek öndeki temponun kendisi için pek önemi olmadığını görebiliriz, yavaş da gitse hızlıda gitse birincilik mücadelesinde bulunabiliyor. Buradaki sorun koşu yavaş giderse tempo atlarının çok inatçı oluşundan kaynaklıdır. İkinci şansı eğer bir tempo atı bu koşuyu kazanacaksa bu o olur diye düşündüğüm SÜSLÜM’e vermek istiyorum. Bu safkanın güzel yönü plasede gidip koşuyu kazanma yeteneğinin olması. Sprinter safkanlar şanslı olur deyip te ÖZFİDAN’ı atlamak olmaz bu grupta her safkan kendi formunun zirvesinde olsaydı eğer ÖZFİDAN’ın yanına yaklaşmaları biraz zor olurdu ama durum öyle değil yine de bir çarpı atalım. Son olarak favoriden yatmamak adına CANÖZÜMLÜ’yü de kupona ekleyip burayı kapatalım.

4.ayak:  Geldik DEMİRDÖVEN’in ayağına, bu safkan için söylenecek bu koşu özelinde iki şey var birincisi mesafe ile arasının nasıl olacağının henüz bilinmemesidir. Öz kardeşi Hızlıtay’ın bu mesefaleri sorunsuz koştuğu herkesin malumudur ve DEMİRDÖVEN’in Hızlıtay’a göre daha inatçı olduğu da koşularından açıkça anlaşılmaktadır. İkincisi de liderliği almak için çok enerji harcayıp harcamayacağıdır. Kısa mesafelerde ilk metrelerde çok yüksek tempoya çıkıp hep liderliği alıyordu fakat bu mesafe öyle bir enerji patlamasını kaldırmayabilir. (en meşhur örnek için bkz. Turbo-Dayala). Böyle bir senaryo karşısında tek bir rakip önermek istiyorum oda mesafe performansı etkileyici olan DORABEY olacaktır.

5.ayak: Bu ayaktaki safkanlar on kez birlikte koşsalar on farklı birinci çıkartırlar öylesine dengesiz güçler bir arada lafı fazla uzatmak istemiyorum ve sırası ile tuttuklarımı iki grupta önermek istiyorum. İlk grup; SERVANAĞA, TEKİNEFE, GENCERHAN ikinci grup; SERTAĞA, SANCAKAY, BÜYÜKFIRTINA

6.ayak: Tayların tamamına yakını ilk defa bu mesafeye çıkıyor ve denk güçlerin mücadelesinden her türlü sonuç çıkabilir. Daha kısa mesafelerde tabela ve diplerinde yarışı tamamlayan safkanlara özellikle dikkat etmenizi öneririm.  Benim ilk ve küçük kuponlara tek önereceğim safkan ise CEVDET olacaktır, bu safkan ilk yarışında oldukça gerilerden etkili bir sprintle gelip yarışı üçüncü tamamladı. Anne kardeşi Cas’ın da bu mesafelerde başarılı olması ile favori olmayı hak ediyor. Ayrıca geldiği grubun form seviyesini anlamamız açısından yarışın birincisinin bir sonraki koşusunu yine kazandığını ikinci olan Desna’nın bir sonraki yarışta kolaylıkla maidendan çıktığını ve beşinci olan Mitello’nun iki yarış üst üste 1900metrede kazandığını hatırlatmak isterim. Büyük bütçelere ve teki başka ayakta atanlara önerilerim ise bu mesafenin işine daha çok yarayacağını düşündüğüm FEYAZAN (Uğur Polat etkisini de unutmayalım). Bir önceki dördüncülüğü bu gruba fazla fazla yetecek olan STERK DANCER. Tek çim koşunda Yavuzsel arkası yakın beşinciliği ile SPYRIDON ve son olarak son yarışları hiçbir ışık vermese de  son üç yarışında yazdığım güçlü anne hattı ile potansiyeli olan ama bunu yansıtmayan KRAL DOĞU’yu bombacılara önermek istiyorum.

ANKARA ALTILI ŞABLONUM

1. ayak: 9.8 /// 6.4
2. ayak: 7 /// 13.8
3. ayak: 2.1.8.3
4. ayak: 4 /// 5
5. ayak: 10.12.9 /// 1.7.6
6. ayak: 3 /// 5.17.9.7


BİTAHMİN.COM ÜYELERİ HER GÜN KAZANIYOR VE KAZANDIRIYOR!🥳

Bi'tahmin, üyelerin tahmin paylaşarak para (₺) ve hediyeler kazandığı Türkiye'nin ilk ve tek sosyal tahmin platformudur. Hemen sen de ücretsiz üye ol, kazanmaya ve kazandırmaya başla! 🏆

Ayrıca bitahmin.com'da günün puanlı at yarışı bültenlerine, en erken ve en hızlı yüklenen AGF tablolarına ve at yarış sonuçlarına bakabilir, tahmini ikramiye hesaplama ve tüm bahis oyunları için pratik kupon hesaplama yapabilirsiniz.

🎯bitahmin.com'a gitmek için tıkla.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu