Haberler

Cevdet Karataş Serbest Handikap Koşusu’nu TORAMAN Kazandı

Türk Atçılığına ve Yarışçılığına gerek kalemi ile gerekse engin bilgileriyle hizmetlerde bulunmuş merhum Handikaper Cevdet Karataş adına düzenlenen koşu (KV–18 / S / DHÖW), Ankara yarış sezonunun açılış günü olan 12 Nisan Perşembe günü Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda düzenlendi.

Çim pistte 1400 metre mesafede gerçekleştirilen, birincilik ikramiyesi 81.000 TL olan koşuda; 4 Yaşlı 20 safkan Arap atı start aldı. Bu önemli koşuyu Remazan Kaya’nın TORAMAN (Kafkaslı – Baseerah / Djendel) isimli atı, jokeyi Ömer Kaya ile 1.31.48’lik derece yaparak kazandı. 2016 yılı içerisindeki 7., toplamda ise 10. birinciliğine ulaşan al erkek safkan TORAMAN son olarak, 6 Nisan Çarşamba akşamı, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koşusu’nu (KV-22 / DHÖW)kazanmayı başarmıştı.

Sezonun bu ilk önemli randevusundan MONTEGO (Turbo-Çavi/Sam-Abrasiv) ikinci olarak ayrılırken, MERTADAM (Kaizbert-Sorkun Kız/Haberbatur)  üçüncü, YÜCELİR (Altaha-Mencule 49/Alkuruş12)  de dördüncü olarak ayrıldı. Koşuda farklar ise 1 Boy – Boyun – Baş şeklinde gerçekleşti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu