Haberler

Sadun Eşref Güney Atığ Koşusu’nu Halis Karataş ile RADYOCU Kazandı

19 Temmuz Pazar günü birbirinden önemli ve seyir zevki yüksek koşulara ev sahipliği yapan İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 2 yaşlı tayların katılımıyla 1200 metre çim pistte Grup 3 koşu gerçekleştirildi. Sadun Eşref Güney Atığ anısına düzenlenen ve son metreleri nefes kesen bir birincilik mücadelesine sahne olan koşuyu (Açık – G3) Gökhan Alveroğlu’nun RADYOCU (Sri Pekan – Cabarette / Mujtahid) isimli tayı, jokey Halis Karataş ile kazandı.

Birincilik ikramiyesi 126.000 TL olan ve 2 yaşlı 6 İngiliz tayının katıldığı Sadun Eşref Güney Atığ Koşusu’nda uzun süre tempoyu belirleyen İLKAAN (Lion Heart-Orhideya/Bin Ajwaad) ikinci olurken, WARRIOR GIRL (Fernando-Gimme Hope Joanna/Sri Pekan) ve FLY TIME (Kaneko-Exeter/Mujtahid) tabelanın son iki sırasını paylaşan isimler oldular.

Kazanan RADYOCU potoyu geçerken kronometreler 1.12.32’yi gösterdi. Koşuda farklar ise Baş – 4 Boy – 1 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

3 Temmuz günü bugünkü pist ve mesafede katıldığı Sadettin Koşusu’nu (Şartlı 1) kazanarak yarış hayatına merhaba diyen RADYOCU, Sadun Eşref Güney Atığ Koşusu galibiyetiyle birlikte 2’de 2 yaptı ve geçilmezliğini sürdürdü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu