Haberler

William Giraud Koşusu’nu FRENKLİ RÜZGARI kazandı

3 yaşlı İngiliz tayları için kış yarış sezonunun en önemli mücadelelerinden olan ve William Giraud anısına düzenlenen koşu (Açık – A3) 22 Şubat Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Koşuyu bu yıl R. Tevfik Şerifoğlu’nun FRENKLİ RÜZGARI (Royal Abjar – Maryolen / Mountain Cat) isimli tayı, jokeyi Selim Kaya ile kazandı. 

Birincilik ikramiyesi 106.000 TL olan koşuda 3 yaşlı 6 İngiliz tayı start aldı. Kum pistte 1600 metre mesafe üzerinden koşulan koşunun ikincisi BADE HANIM (Bosporus-Scintilla/Erener) olurken, GÜNGÖR BABA (Strike The Gold-Tekyıldız/Mountain Cat) üçüncü, BATUHAN BEY (Velociraptor-Ayrılma Zamanı/Bizim Ayancıklı) de dördüncü oldu. 

21 Temmuz 2014 tarihinde Bursa Osmangazi Hipodromu’nda katıldığı koşuyla yarış hayatına başlangıç yapan FRENKLİ RÜZGARI, kariyerinin 10. startında 5. galibiyetini elde etti. 3 yaşındaki doru erkek tay, son olarak 28 Aralık 2014 tarihinde aynı pist ve mesafede katıldığı Piri Reis Koşusu’nu (Açık – A3) bugünkü jokeyi Selim Kaya idaresinde kazanma başarısı göstermişti. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu