Gazi KoşusuHaberler

(2015) 89. Gazi Koşusuna Katılacak Taylar Hakkında Bilgiler


ARSEN LUPEN (Victory Gallop-La Bamboocha/King of Kings): 5 Mart 2012 doğumlu tay Dicle Kim. Dep. Paz. Nak. tarafından yetiştirildi, sahibi ise Baran D. Cemiloğlu’dur. Bugüne kadar katıldığı 11 koşuda 7 birincilik elde ederken 1 koşuda ikinci, 2 koşuda üçüncü ve 1 koşuda da dördüncü oldu. Kariyeri boyunca ilk 4 dereceden hiç düşmeyen kır İngiliz tay, Ankara’da çim pistte 3 kez, Adana’da kum pistte ise 4 kez Şartlı koşu kazanma başarısı gösterdi. 89. Gazi Koşusu’na jokey Akın Sözen ile katılacak olan Arsen Lupen, son olarak 2 Haziran günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda katıldığı çim pistte 2200 metre mesafeli Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nda (Açık – G2) Renk ve Oğlum Berat’ın az farkla gerisinde üçüncü olmuştu.


AŞAR (Kaneko-Marseillaise/Manila): 23 Mart 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi Oğuz Yalçın’dır. Bugüne kadar katıldığı 12 koşuda 4 birincilik elde ederken 2 koşuda ikinci, 1 koşuda da üçüncü oldu. 4 birinciliğini de Adana Yeşiloba Hipodromu’nda kum pistte elde eden tay, 12 Mayıs günü Ankara’da 2200 metre çim pistteki KV-6 mücadeleden ikinci olarak ayrıldı. 89. Gazi Koşusu’na, 1 Gazi Koşusu galibiyeti bulunan Ömer Kaya ile katılacak olan Aşar, son olarak 2 Haziran günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda katıldığı çim pistte 2200 metre mesafeli Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nda (Açık – G2) beşinci olmuştu.

BULDUM BAK (Okawango-Fantastic Yellow/Fantastic Fellow): 30 Ocak 2012 doğumlu tay Bebek İnş. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından yetiştirildi, sahibi ise A. Melih Kura’dır. Bugüne kadar katıldığı 8 koşuda 2 birincilik elde ederken 1 koşuda ikinci, 2 koşuda üçüncü ve 2 koşuda da dördüncü oldu. İlk galibiyetini 22 Mayıs günü İstanbul’da 1900 metre çim pistteki koşuyu kazanarak elde eden doru erkek tay, akabinde 10 Haziran günü katıldığı 2100 metre çim pistteki M. Niyazi Polatyar Koşusu’nu (KV-8) Victory River’in önünde kazanma başarısı göstermişti. Son 2 startını kazanan Buldum Bak, 89. Gazi Koşusu’na jokey Mehmet Kaya ile katılacak.


CAPTAIN PITT (Victory Gallop-Etolle Filante/Common Grounds): 13 Ocak 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi Ahmet Kavran’dır. Bugüne kadar yalnızca İstanbul Veliefendi Hipodromu’ndaki kum (sentetik) pistte start alan doru erkek tay, katıldığı 6 koşuda 5 birincilik elde ederken 1 koşuda da ikinci oldu. Türk Yarışçılığı’nın Derbisiyle birlikte ilk kez çim piste çıkacak olan Captain Pitt, bu klasik koşuya jokey Kadir Tokaçoğlu ile katılacak.DIDGERIDO (Victory Gallop-Victorys Dream/Lockton): 12 Şubat 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi, 2009 yılında Miramis isimli safkanla Gazi Koşusu kazanma sevinci yaşayan Ahmet Kılıçcıoğlu’dur. Bugüne kadar katıldığı 13 koşuda 2 birincilik elde ederken 4 koşuda ikinci, 3 koşuda da üçüncü oldu. 2 birinciliğini de Adana Yeşiloba Hipodromu’nda elde eden tay, yine Adana’da KV koşularda plaseler elde etti. Son 3 startını İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda alan Didgerido, 89. Gazi Koşusu’na jokey Murat Gündüzeli ile katılacak.


FLYING BLACK (Avangard-Cheery Red/Running Stag): Sanem Kahraman’ın yetiştirdiği, Fedai Kahraman’ın sahibi olduğu tay 10 Nisan 2012 doğumludur. Bugüne kadar katıldığı 15 koşuda 3 kez kazanan doru erkek tay, 1 kez ikinci, 3 kez üçüncü, 2 kez de dördüncü oldu. 2 yaşlılığının sonunda Ankara’da 2 birinciliği bulunan Flying Black, bu sezon İstanbul’da 2100 metre çim pistte Handikap koşu kazanma başarısı gösterdi. Son olarak Buldum Bak’ın kazandığı, Victory River’in ikinci olduğu M. Niyazi Polatyar Koşusu’nda start alan ve beşinci olan Flying Black’e 89. Gazi Koşusu’nda jokey Müslüm Çelik eşlik edecek.

GÜNGÖR BABA (Strike The Gold-Tekyıldız/Mountain Cat): 9 Mart 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi A. Ayhan Ekmekçibaşı’dır. Bugüne kadar katıldığı 17 koşuda 8 birincilik elde ederken 3 koşuda ikinci, 5 koşuda üçüncü, 1 koşuda da dördüncü oldu. Geçen yıl Bursa’da Mudanya ve Çekirge Koşuları’nı (Açık – A3), İstanbul’da ise TYAYSD Koşusu’nu (Açık -G2) kazanan doru erkek tay, bu yıl da İzmir’de Alsancak (Açık – A3), İstanbul’da Sadık Eliyeşil (KV-7) ve son olarak Gazi Koşusu öncesi en önemli prova koşularından biri olarak gösterilen Sait Akson Koşusu’nu (Açık – G3) Royal Punch, My Başkan, Wolfs Revenge, Triple Lion ve Didgerido gibi rakiplerinin önünde kazanma başarısı göstermişti. Yarış hayatı boyunca 3 farklı ilde (Bursa, İzmir, İstanbul) birbirinden başarılı koşular sergileyen Güngör Baba, Türk Yarışçılığı’nın Derbisine, Miramis ile Gazi Koşusu kazanma sevinci yaşayan Gökhan Kocakaya ile katılacak. 


HOUDINI (Fernando-Shall We Dance/Unaccounted For): 26 Mart 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi S. Selman Taşbek, sahibi ise Celalettin Çeker’dir. Bugüne kadar katıldığı 12 koşuda 5 birincilik elde ederken 3 koşuda ikinci, 1 koşuda da dördüncü oldu. 5 birinciliğini de Adana Yeşiloba Hipodromu’nda elde eden tay, son 3 startını kazanırken 1800 ve 2000 metre mesafeli Bolkar Dağları (KV-7) ile Karadut Koşuları’nı (KV-8) kazanma başarısı gösterdi. 3 yaşındaki al erkek tay, 89. Gazi Koşusu’nda jokey Ayhan Kurşun ile start alacak.


MAGIC MOMENT (Lion Heart-Thecelo/Muhtarram): 17 Mart 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi Arif Kurtel, sahibi ise Deniz Kurtel’dir. Bugüne kadar katıldığı 10 koşuda 4 birincilik elde ederken 1’er kez de ikinci, üçüncü ve dördüncü oldu. 3 birinciliğini İstanbul Veliefendi Hipodromu’ndaki kum (sentetik) pistte elde eden tay, diğer galibiyetine ise Adana Yeşiloba Hipodromu’ndaki kum pistte uzandı. Kızkalesi (Açık – A3), At Meydanı (KV-7) ve Hidiv Kasrı Koşuları’nı (KV-) kazanan Magic Moment, İlkbahar-Yaz sezonu ile birlikte İstanbul’a geldikten sonra 3 çim yarışına katıldı ve 1 dördüncülük elde etti. 3 yaşındaki al erkek taya, 89. Gazi Koşusu’nda jokey Mustafa Çiçek eşlik edecek.


MY BAŞKAN (Luxor-Gloria/Mujtahid): 12 Mart 2012 tarihinde doğan tayın yetiştiricisi ve sahibi Hulusi Taşkıran’dır. 2 yaşlılığında start almayan ve bu yıl katıldığı 8 koşunun 6’sını kazanan tay, 1’er kez de üçüncü ve dördüncü oldu. Kış sezonunda kum (sentetik) pistteki 3 birinciliğinin ardından çim pistte Erkek Tay Deneme (Açık – G1), Preveze (Açık – A3) ve Burhan Şenemgen Koşuları’ndan (KV-7) da galibiyetle ayrılan başarılı tay, son olarak 2200 metre çim pistteki Sait Akson Koşusu’nda (Açık – G3) Güngör Baba ve Royal Punch gibi rakiplerinin gerisinde dördüncü oldu. Kariyeri boyunca ilk dört dereceden hiç düşmeyen başarılı doru erkek tay, 89. Gazi Koşusu’na ise jokey Uğur Polat ile katılacak.

OĞLUM BERAT (Victory Gallop-Halling Charge/Halling): 21 Şubat 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi İ. Halil Kendirci, sahibi ise Bülent Doğan’dır. Bugüne kadar katıldığı 17 koşuda 3 birincilik elde ederken 8 koşuda ikinci, 3’er kez de üçüncü ve dördüncü oldu. Geçen yıl Çaldıran (G1), Karayel (G1), Kraliçe II. Elizabeth (G2) ve Prof. Tevfik Başer (A3) gibi önemli koşularda ikincilikler elde eden Oğlum Berat, kış sezonunda Adana kum pistinde katıldığı Anavarza Kalesi (KV-9) ve Ceyhan Koşuları’nı (Açık – A3) kazanma başarısı gösterdi. Süphan (A3) ve Tendürek Koşuları’ndaki (A3) plaselerinin ardından 3 yaşındaki doru erkek tay, İstanbul’da My Başkan’ın galibiyetiyle sonuçlanan Erkek Tay Deneme’de (G1) dördüncü oldu. Son olarak 75. Yıl Ankara Hipodromu’ndaki Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nda (G2) start alan ve Renk’in az farkla gerisinde koşudan ikinci olarak ayrılan Oğlum Berat, 89. Gazi Koşusu’na, 6 kez bu önemli koşuyu kazanma başarısı gösteren Halis Karataş ile katılacak.

RENK (Divine Light-Busi/Mujtahid): 9 Şubat 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi Ayşe Kundakçı, sahibi ise Gülçin Kundakçı’dır. Bugüne kadar katıldığı 15 koşuda 9 birincilik elde ederken 2 koşuda ikinci, 2 koşuda üçüncü ve 1 koşuda da dördüncü oldu. Geçen yıl İzmir’de Artemis (A3), Alaçatı (KV-6), Ilıca (KV-7) ve Kuşadası (KV-8) gibi koşuları kazanan Renk, sonrasında İstanbul’a gelerek Sakarya Koşusu’nda start aldı ve koşudan ikinci olarak ayrıldı. Bu sezona İzmir’de 1800 metre çim pistteki Fehmi Simsaroğlu Koşusu’nu kazanarak başlayan al erkek tay akabinde bir kez daha İstanbul’a geldi ve Erkek Tay Deneme (G1) ile Preveze Koşuları’nda (A3) üçüncü oldu. Son olarak Haziran ayının başında Ankara’da katıldığı Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nu (Açık – G2) Oğlum Berat, Arsen Lupen, Zealous Line ve Aşar gibi rakiplerinin önünde kazanma başarısı gösteren Renk’in 89. Gazi Koşusu’nda jokeyi Ahmet Çelik olacak.


ROYAL PUNCH (Win River Win-Sentee/Montjeu): 4 Mayıs 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi, bu önemli koşuyu 2008 yılında Pan River isimli safkanla kazanmayı başaran Nevzat Seyok’tur. Bugüne kadar katıldığı 8 koşuda 1 kez kazanırken, 1 koşuda ikinci, 2 koşuda üçüncü ve 1 koşuda da dördüncü oldu. İlk ve tek galibiyetini yarış hayatına başladığı 29 Ekim 2014 tarihinde kum (sentetik) pistte elde eden 3 yaşındaki doru erkek tay, bu sezona Adana’da başladı ve ardından İlkbahar-Yaz sezonuyla birlikte tekrar İstanbul’a geldi. 1900 metre çim pistteki 2 koşuda üçüncü olan Royal Punch son olarak Sait Akson Koşusu’nda (G3) start aldı. 89. Gazi Koşusu öncesi Sait Akson Koşusu’nda elde ettiği ikinciliğin ardından dikkatleri üzerine çeken Royal Punch, Türk Yarışçılığı’nın Derbisine, Caprice ve Pan River isimli safkanlarla Gazi Koşusu galibiyeti elde eden Sadettin Boyraz ile katılacak.

RYAN AREL (Goldat-Flying Guitar/Johny Guitar): 3 Şubat 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi Veysel Kahraman’dır. Bugüne dek 16 kez start alan tay, 3 birincilik, 2 ikincilik, 4 üçüncülük, 2 kez de dördüncülük elde etti. 2 yaşlılığında katıldığı 13 koşuda Ankara’da 2 kez kazanırken, sezon sonuna doğru İstanbul’daki TYAYSD Koşusu’nda (G2) ikinci oldu. Yoğun 2 yaşlılık sezonunun ardından kışı dinlenerek geçiren Ryan Arel, İlkbahar-Yaz yarış sezonuna İstanbul’da merhaba dedi. Bu sezon 3 Şartlı koşuya katılan al erkek tay, son startını 2100 metre çim pistte kazanmayı başardı. 89. Gazi Koşusu’nda Ryan Arel’e jokey Mücahit Bayır eşlik edecek.


TRIPLE LION (Lion Heart-Miss Kayra/Al’s Theatre): 17 Mart 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi ise Hatice Esin Köseli’dir. Bugüne kadar katıldığı 14 koşuda 3 birincilik elde ederken 4 kez ikinci, 3 kez üçüncü, 2 kez dördüncü oldu. Ankara’da yarış hayatına başlayan ve 5. startında Maiden’a veda ettikten sonra kış sezonunu Adana’da geçiren tay, katıldığı 6 koşuda ilk 3 dereceden hiç düşmedi. 1900 metre mesafeli 2 kum pist yarışını kazanan ve aynı mesafeli çim pistteki Tendürek Koşusu’ndan da (A3) az farkla ikinci olarak ayrılan Triple Lion, İlkbahar-Yaz sezonuyla birlikte İstanbul’a geldi. Sadık Eliyeşil Koşusu’nda dördüncü olduktan sonra Erkek Tay Deneme (G1) ve Sait Akson Koşuları’nda (G3) tabelaya giremeyen kır erkek tay, 89. Gazi Koşusu’na jokey Deniz Yıldız ile katılacak.


VICTORY RIVER (Victory Gallop-Wanganui River/Unfuwain): 26 Nisan 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi Nevzat Seyok, sahibi ise Talip Öztürk’tür. 2 yaşlılığında start almayan ve yarış hayatına 6 Ocak günü Adana’da merhaba diyen Victory River, bugüne kadar katıldığı 8 koşuda tabeladan düşmezken, bu koşulardan 2 birincilik, 2 ikincilik, 3 üçüncülük, 1 de dördüncülük elde etti. Adana’da kum pistte katıldığı 4 koşudan sonra İlkbahar-Yaz sezonuyla birlikte İstanbul’a gelen doru erkek tay, 2100 metre mesafeli Büyük Kulüp Koşusu’nu (KV-7) kazanırken, aynı mesafeli M. Niyazi Polatyar Koşusu’ndan Buldum Bak’ın ardında ikinci olarak ayrıldı. Türk Yarışçılığı’nın Derbisinde Victory River’ın jokeyi Gökhan Gökçe olacak.

WOLFS REVENGE (Tambulot – Bartrobel/Dilum): 1999 yılı Gazi Koşusu galibi Bartrobel’in 14 Nisan 2012 tarihinde doğan tayı Wolfs Revenge, bugüne kadar katıldığı 14 koşuda 3 birincilik, 4 ikincilik, 3 de üçüncülük elde etti. 2 yaşlılığında katıldığı 7 koşuda 1 kez kazandıktan sonra kış sezonuna uzun mesafeli koşularla başlayan tay, 2000 metre mesafeli 4 kum (sentetik) pist yarışında 1 kez kazanırken, 3 kez plase yaptı. Güngör Baba’nın kazandığı 1900 metre çim pistteki Sadık Eliyeşil Koşusu’nda üçüncü olan Wolfs Revenge, 2100 metre kum (sentetik) pistteki Dinçer Cebeci Koşusu’nu (KV-9) kazanma başarısı göstermişti. Son olarak Sait Akson Koşusu’nda (G3) start alan ve Güngör Baba, Royal Punch, My Başkan gibi rakiplerinin ardında 6. olan Wolfs Revenge, 89. Gazi Koşusu’na jokey Özcan Yıldırım ile katılacak.

ZEALOUS LINE (Win River Win-Aslı Cantay/Mujtahid): 8 Mart 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi Ahmet Bakır’dır. Bugüne kadar start aldığı 10 koşuda 2 birincilik, 4 ikincilik, 1 üçüncülük, 2 de dördüncülük elde etti. Yarış hayatına Adana’da başlayan ve ilk 7 startını orada alan Zealous Line, İlkbahar-Yaz sezonuyla birlikte Ankara’ya geldi. 1900 metre mesafeli Şartlı 3 koşuda ikincilik elde eden tay, akabinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koşusu’nu (Açık – G3) kazanma başarısı gösterdi. Son olarak 2200 metre mesafeli Mehmet Akif Ersoy Koşusu’na katılan ve Renk, Oğlum Berat, Arsen Lupen gibi isimlerin ardından dördüncü olan Zealous Line, 89. Gazi Koşusu’na jokey Nurettin Şen ile katılacak.


LUCKY MOMENT (Youmzain-Seacleef/A.P.Indy): 3 Mart 2012 doğumlu dişi tayın yetiştiricisi Günsen Soyupak, sahibi ise Deniz Kurtel’dir. Bugüne kadar start aldığı 9 koşuda 5 birincilik, 1 ikincilik, 1 kez de dördüncülük elde etti. 2 yaşlılığında Şevket Belgin Koşusu’nu (KV-7) kazanan dişi tay, 3’lülüğünde Adana’da Triple Lion, Oğlum Berat gibi rakiplerinin önünde Tendürek Koşusu’nu (Açık – A3) kazanma başarısı gösterdi. İlkbahar-Yaz sezonuyla birlikte İstanbul’a gelen ve Dişi Tay Deneme’de (G1) dördüncü olan Lucky Moment, son olarak 2100 metre çim pistteki Kısrak Koşusu’nda (G1) start aldı ve Tatvan İncisi’nin ardından ikinci oldu. 89. Gazi Koşusu’na Lucky Moment, ABD’den gelecek olan jokey Antonio A. Gallardo ile katılacak.

SEDDIFI (Bekmezbey-Turkish Delight/Doyoun): 24 Şubat 2012 doğumlu dişi tayın yetiştiricisi ve sahibi, 2007 yılında Inspector isimli safkanla Gazi Koşusu kazanma sevinci yaşayan Hayrullah Doğan’dır. Bugüne kadar 11 kez start alan tay, 5 birincilik, 3 ikincilik, 2 kez de üçüncülük elde etti. Geçtiğimiz yıl kum (sentetik) pistte elde ettiği 2 birincilikle yarış hayatına parlak bir başlangıç yapan Seddifi, çim pistte katıldığı 2 koşuda da 2. oldu. Kış sezonunu İstanbul’da geçiren tay, yeni yıla kum (sentetik) pistte Nimet Üyken (KV-6) ve Necdet Çoruh Koşuları’nı (KV-6) kazanarak başladı. 3’lülüğünde katıldığı ilk çim yarışı olan Nadas Koşusu’nda (KV-9) da potoyu rakiplerinden önde geçen Seddifi, Dişi Tay Deneme’yi (G1) ikinci olarak tamamladı. Son kez Kısrak Koşusu’nda (G1) Tatvan İncisi, Lucky Moment ve She Is Mine gibi rakiplerinin ardında 6. olan doru dişi tay, 89. Gazi Koşusu’na Fransız jokey Olivier Peslier ile katılacak.

SHE IS MINE (Cuvee-Stellar Valentine/Belong To Me): 11 Şubat 2012 doğumlu dişi tayın yetiştiricisi ve sahibi Türker Demir’dir. Bugüne kadar 17 kez start alıp, henüz Maiden olan tayın 6 ikinciliği, 7 üçüncülüğü, 3 de dördüncülüğü bulunuyor. 2 yaşlılığında Grup koşularda plaseler elde eden dişi tay, kış sezonunu İstanbul’da geçirirken start aldığı Maiden koşularda bir türlü şanssızlığını kıramadı. İlkbahar-Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte start aldığı Orhan Meker (KV-18) ve 2100 metre çim pistteki Hikmet T. Ataman Koşusu’nda (KV-7) üçüncü olan She Is Mine, son olarak Kısrak Koşusu’nu (G1) Tatvan İncisi ve Lucky Moment gibi rakiplerinin ardında dördüncü olarak tamamladı. She Is Mine 89. Gazi Koşusu’na, 2013 yılında Divine Heart isimli safkanla birincilik sevinci yaşayan Yücel Bilik ile katılacak.


TATVAN İNCİSİ (Scarface-Hanımkız/Always A Classic): 18 Şubat 2012 doğumlu tayın yetiştiricisi Adil Mert Kaya, sahibi ise Hikmet Kızılca’dır. Katıldığı 12 koşuda 6 birincilik, 3 ikincilik, 2 de üçüncülük elde etti. 2 yaşlılığında genellikle Ankara’da start alan dişi tay, Eskişehir Koşusu’nu (KV-8) kazanırken, KV koşularda plaseler elde etti. Kış sezonunda bir süre dinlendikten sonra 3 yaşlılığına Mart ayında Adana’da başlayan ve ikinci olan Tatvan İncisi, İlkbahar-Yaz sezonuyla birlikte tekrar Ankara’ya geldi. Sırasıyla 1600 metre çim pistteki Kızılcahamam (KV-6) ve Avrupa Birliği Bakanlığı Koşuları’nı (Açık – A2) güzel derecelerle kazanmayı başaran doru dişi tay, son olarak İstanbul’a geldi ve 2100 metre çim pistteki Kısrak Koşusu’nu (Açık – G1) Lucky Moment, She Is Mine ve Seddifi gibi rakiplerinin önünde kazanma başarısı gösterdi. Son 3 startını da kazanan Tatvan İncisi, 89. Gazi Koşusu’na, 1 Gazi Koşusu galibiyeti bulunan (Mystıcal Storm) Selim Kaya ile katılacak.

En Büyük Kupa Pazar Günü Sahibini Buluyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, 1927 yılından beri kesintisiz düzenlenen, Türk yarışçılığının Derbisi Gazi Koşusu, 28 Haziran Pazar günü saat 17.15’te koşulacak.Koşuda 18’i Erkek, 4’ü Dişi olmak üzere 22 tay start alacak. G1 Prix de l’Arc de Triomphe (4 kez), G1 Epsom Derby, G1 Japan Cup, G1 BC Mile gibi bir çok önemli Grup 1 galibiyeti bulunan ve dünyanın bir çok ülkesinde koşu kazanmayı başaran dünyaca ünlü jokey Olivier Peslier de bu önemli koşuda Doğan Ekürisi’ne ait Seddifi’ye binmek için ülkemize geliyor. Ayrıca ABD’de bu yıl 634 koşuda 147 galibiyeti bulunan, toplamda ise 3712 koşuda 637 kez potoyu bindiği safkanlarla önde geçmeyi başaran jokey Antonio A. Gallardo da Türk Yarışçılığı’nın derbisinde Kurtel Ekürisi’ne ait Lucky Moment’a binmek üzere Veliefendi Hipodromu’na geliyor. 

‘2015 Yılının Şampiyon Tayı’nı belirleyecek çim pistteki 2400 metrelik koşunun, birincilik ikramiyesi 1.350.000 TL, ikincilik 540.000 TL, üçüncülük 270.000 TL, dördüncülük ikramiyesi de 135.000 TL olarak belirlendi. Gazi Koşusu’nda bu yıl, yarış ikramiyesi, yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 3.479.500 TL ikramiye ödenecek. Şampiyon olacak safkan sahibine, yarış ikramiyesi ve kaydiye ücretleriyle birlikte 2.473.000 TL kazandıracak. Kazanan safkanın sahibi aynı zamanda da yetiştiricisi ise, yarış ikramiyesi ve kaydiye ücretlerinin yanı sıra 337.500 TL’nin daha sahibi olacak.

3 bayan at sahibi birincilik için yarışacak

Koşuya 3 bayan at sahibi de atlarıyla iştirak edecek. Deniz Kurtel (2), Gülçin Kundakçı ve Hatice Esin Köseli de 1’er tayı ile katılacak. Bu seneki koşuya, daha önce bu önemli koşuyu kazanmış at sahipleri de taylarıyla katılıyor. 2007 yılında Inspector ile bu önemli koşuyu kazanan Hayrullah Doğan ve 2008 yılında Pan River’la kazanan Nevzat Seyok ile 2009 yılında Miramis’le bu koşuyu kazanan Ahmet Kılıçcıoğlu bu seneki koşuya ikinci kez kazanabilmek için çıkacaklar.

Veliefendi Hipodromu’nda 8 Koşulu Program

Veliefendi Hipodromu’nda önemli koşuların heyecanını yaşamak isteyen yarışseverlerimiz için hazırlanan çeşitli aktivitelerle dolu bir günün programı şöyle oluştu:

Saat 14.30      Bayan Binici Dostluk Kupası Koşusu

Saat 15.00      Uluslararası Ali Rıza Bey Koşusu

Saat 15.30      Küheylan Koşusu

Saat 16.00      Zübeyde Hanım Koşusu

Saat 16.30      İstiklal Savaşı Koşusu

Saat 17.15      GAZİ KOŞUSU

Saat 18.00      Nene Hatun Koşusu

Saat 18.30      Anafartalar Koşusu 

GÜNÜN DİĞER ÖNEMLİ KOŞULARI

İSTİKLAL SAVAŞI KOŞUSU (Açık G1/DHÖ) Saat: 16.30

Saat 16.30’da start alacak dört yaşlı safkan Arap atlarına mahsus İstiklal Savaşı Koşusu (Açık G1/DHÖ) çim pistte 2100 metre mesafede koşulacak olup, ikramiyesi 550.000 TL’dir. Koşuya Aslanparçası, Atasoy, Azmi Reis, Cankardeşler, Erbabam, İlgilge, Kim Tutar Beni, Mengübert, Merih, Süvarioğlu, Şahin Tepesi, Tibet ve Toros Aslanı isimli 13 at katılacak.

Uls. Ali Rıza Bey Koşusu  (Açık G2/ ULS – W) Saat: 15.00

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün babası Ali Rıza Bey adına düzenlenen, dört ve daha yukarı yaşlı Arap atlarının katılacağı çim pistte1400 metre mesafede  yapılacak koşunun ikramiyesi 170.000. Saat 15.00’de başlayacak uluslararası koşuya 4’ü yabancı 8 safkan katılıyor. Bu önemli koşuya Türk safkanları Gümbürgümbür, Tanatar, Tekkaya, Yürekkaya, yanı sıra Mouheeb(GB), Argentina (FR), Bakara De Chaillac (FR) ve Bulle Du Pouy (FR) isimli yabancı atlar katılıyor.  

Zübeyde Hanım Koşusu (Açık G2/D) Saat: 16.00

Dört ve daha yukarı yaşlı safkan İngiliz kısraklarının önemli yarışlarından biri olan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım adına düzenlenen koşu; çim pistte 1600 metre mesafede saat 16.00’da gerçekleşecek olup, bu yılki birincilik ikramiyesi 170.000 TL’dir. Zübeyde Hanım Koşusu’nda bu yıl; Adakarası, Aly Girl, Celeritas, Chachkova, Elevato, Espresso, Experiment, Gazella, Lady Beauty, Lega Nord, Moon Rain, Pan Amore, Pancar, Savurlu, Warrior Princess ve Willpower isimli 16 kısrak birincilik mücadelesi verecek.

Nene Hatun Koşusu (Açık G2/ D) Saat: 18.00

Üç yaşlı safkan dişi İngiliz taylarının katılabildikleri Nene Hatun Koşusu’nda (Açık – G2 / D) 17 tay birincilik için mücadele edecek. Çim pistte 1900 metre mesafede saat 18.00’de gerçekleşecek koşunun bu yılki birincilik ikramiyesi ise 170.000 TL’dir. Bu seneki koşuya; Alchiba, Bici Bici, Ciminli, Çar Brusk, Diamond Flame, Gifted Sister, Gull, Its Time To Sea, İbra, Kızımaslı, Lady Falcon, Lavin, Let It Go, Matmazel Çikolata, Queen Of Es Es, Rija veWakanda isimli taylar katılacaklar.

Anafartalar Koşusu (Açık G3) Saat: 18.30

Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının önemli koşularından biri olan Anafartalar Koşusu (Açık G3); kum (Sentetik) pistte 2000 metre mesafede koşulacak olup, bu yılki birincilik ikramiyesi 126.000 TL’dir.Saat 18.30’da start alacak koşuda; Angel Fly, Big Heart, Cash In, Frenkli Rüzgarı, Gürsoy, Jankatım, Kral Amed, Lord Of Pera, Mister Storm, National, New Star, Şahinoğlu, Tamga, Turap, Power Surprise, Big Brown, Maktayman ve Karnova isimli 18 tay start alacak.

Bayan Binici Dostluk Kupası Koşusu Saat: 14.30

Dört ve daha yukarı yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus, bayan binicilerin katılacağı koşu; çim pistte 1600 metre mesafede koşulacak. Saat 14.30’da start alacak. Bayan Binici Dostluk Kupası Koşusu’na; Aten, Real Power, North Blood, Magic Slipper, Green Bell, King Lachyn ve Fangio isimli 7 at katılıyor.


Yasal Uyarı: GanyanTime2.com sitesinde kesinlikle at yarışı vb. bahis oynatılmamakta ve kişiler bahis oynamaya teşvik edilmemektedir. GanyanTime sitesinde okurlarımıza sunulan tüm tahmin, yorum, bilgi ve analizler ziyaretçileri bilgilendirme amaçlıdır. Sitemizde yer alan tahminler kişilere bir kazanç sağlanmasına yönelik verilmemektedir. Verilen bilgilerin doğruluğu da tarafımızdan garanti edilmemektedir.  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu