Haberler

Ayasofya Koşusu’nu Selim Kaya ile SWEET BREW Kazandı

27 Kasım Cuma günü, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 2015 yılının son yarış programında yer alan Ayasofya Koşusu (Açık-G2/TR/D) günün 6. mücadelesi olarak düzenlendi. Kum (Sentetik) pistte 2000 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen ve 3+ yaşlı İngiliz kısraklarını bir araya getiren Ayasofya Koşusu’nu bu yıl, Hülya Eltemur’un SWEET BREW (Montjeu – Sword Tigress / Tiger Hill) isimli kısrağı, jokeyi Selim Kaya ile kazanmayı başardı.

Birincilik ikramiyesi 170.000 TL olan koşuda 9 İngiliz kısrağı start aldı. Oldukça keyifli bir mücadelenin yaşandığı koşunun ikincisi, Akın Sözen idaresindeki WAKANDA (Victory Gallop – Blushing Doe / Running Stag) olurken,   Halis Karataş ile Ayasofya Koşusu’na katılan HARD BABY (Unaccounted For – Uni Baby / Flying Spur) üçüncü, sonlardaki atakları ile Ayhan Kurşun idaresindeki GIFTED SISTER (Kaneko – Enhance / Entrepreneur) da dördüncü oldu.

Kazanan SWEET BREW için koşunun bitiriş derecesi 2.08.13 olurken, farklar Boyun – 1 Boy – 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

11 koşu aranın ardından yeniden birincilik elde etmeyi başaran doru kısrak SWEET BREW son olarak, 19 Kasım 2014 tarihinde yine İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda katıldığı (A3) mücadeleyi, bugünkü jokeyi Selim Kaya idaresinde kazanmayı başarmıştı. SWEET BREW ayrıca, Santalin Koşusu(A2), Nadas Koşusu (KV-8), (KV-9) ve KRA (KV-8) koşuları galibidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu