Haberler

Lozan Koşusu’nu Sinan Özen ile DERBİŞAH Kazandı

İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 7 Şubat Pazar günü düzenlenen ve sezonun 4 yaşlı Arap atları için İzmir’de ki önemli randevularından biri olan Lozan Koşusu (Açık-G2/DHÖ)  6 koşulu programın 5. mücadelesi olarak gerçekleşti. Başarılı 4 yaşlı Arap taylarının buluştuğu 2016 yılı Lozan Koşusu’nu, İdris Tanyıldız’ın sahibi olduğu DERBİŞAH (k.a Efem – Gökyel / Batyskaf) isimli safkan, jokeyi Sinan Özen ile kazandı.

Kum pistte 1400 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya 4 yaşlı 6 safkan Arap atı katıldı. Birincilik ikramiyesi 140.000 TL olan koşuda ikincilik, kazanan DERBİŞAH ile düzlük üzerinde ciddi bir mücadele veren BİLDENHAN’ın (Ateştopu – Neşe / Tulyad) olurken,  iç kulvara yakın atakları ile NASUHOĞLU (Altaha – Süveyde / Akyel) üçüncü, ZAFERİMOL (Haberbatur – Zaferim / Özgün) isimli safkan da tabelayı tamamladı.

Koşuyu kazanan DERBİŞAH için koşunun bitiriş derecesi 1.37.98 olurken, koşuda farklar 1/2 Boy – 1,5 Boy – 1 Boy şeklinde gerçekleşti.

Üst üste 4., toplamda ise 6. birinciliğine bir kez daha Sinan Özen idaresinde ulaşan DERBİŞAH sırasıyla, 15 Kasım 2015 tarihinde Selçuk Koşusu (KV-9), 13 Aralık 2015 tarihinde Göztepe Koşusu (G3) ve 17 Ocak 2016 tarihinde Kordon Koşusu’ndan (KV-8) galip ayrılmayı başarmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu