5 Şubat Pazar günü, Ege'nin incisi İzmir Şirinyer Hipodromu, sezonun önemli randevularından birine daha ev sahipliği yaptı. Geçmiş koşu performansları parlak 4 yaşlı safkan Arap atlarının birincilik mücadelesi verdiği 2017 yılı Lozan Koşusu'nu (Açık-G3/DHÖ) Uğur Kazancı'nın sahibi olduğu doru erkek safkan SAADIN GÜCÜ (İzbatur - Allıbahar / Sideways) kazanmayı başardı. Halis Karataş ile bu önemli mücadeleye katılan SAADIN GÜCÜ, 4 koşu aranın ardından yeniden birincilik elde etmeyi başardı.Safkan ayrıca, Aziziye Koşusu (G2), Kazım Karabekir Koşusu (G2) ve İhsan Atçı Koşusu (KV-6) koşuları galibidir.
Kum pistte 1400 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuda 4 yaşlı 8 safkan Arap atı start aldı. Birincilik ikramiyesi 165.000 TL olan koşuda ikinciliği, Gökhan Gökçe idaresindeki ALPTUĞHAN (Araslı - Sevinçkan / Özgün) elde ederken, bu iki safkanın hemen arkasında yer alan BARSKAN (Bilgin - Çıtır / Ünsal 2) Özcan Yıldırım ile üçüncü, Kadir Tokaçoğlu ile bu önemli mücadelede boy gösteren TARIKHAN (Horosanlı - Şebo / Haberbatur) ise tabelayı tamamlayan safkan oldu.
Kazanan SAADIN GÜCÜ için koşunun bitiriş derecesi 1.37.10 olurken, koşuda farklar 4 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.
Kazanan SAADIN GÜCÜ için koşunun bitiriş derecesi 1.37.10 olurken, koşuda farklar 4 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.