Haberler

15 Temmuz Şehitleri Koşusu’nu Ahmet Çelik ile MISS PLANET Kazandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Ankara 75. Yıl Hipodromu, 15 Temmuz Şehitleri Koşusu’na (Açık-G2) ev sahipliği yaptı. 15 Temmuz 2016 tarihinde hayatlarını kaybeden vatanseverlere ithafen düzenlenen bu önemli koşuyu, Vefa İbrahim Aracı’nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu doru dişi tay MISS PLANET (Native Khan – White Lily / Shining Wolf) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazanmayı başardı. 

2 yaşlı safkan İngiliz taylarının katıldığı 2017 yılı 15 Temmuz Şehitleri Koşusu, çim pistte 1200 metre mesafe üzerinden gerçekleştirildi. 200.000 TL birincilik ikramiyesi olan koşunun ikinciliğini, start almış olduğu 4 koşuyu da kazanarak bu önemli mücadeleye gelen ARMONDO (Mehmet Bora – Judiana / Dolphin Street) elde ederken,  OĞLUM MURAT (Torok – Show Girl / Mujdahit) üçüncü, son atakları ile RUN FOR DERYA (Victory Gallop – Strong Hope / Perfect Storm) ise tabelayı tamamlayan tay oldu.

Kazanan MISS PLANET için koşunun bitiriş derecesi 1.11.41 olurken, farklar 1 Boy – 2,5 Boy – 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu