Haberler

Ankara Kalesi Koşusu’nu King Man Go Kazandı

Başkent Ankara’nın simgelerinden, tarihi MÖ 5. yüzyıla kadar uzanan Ankara Kalesi adına düzenlenen koşu (Açık-G1), 22 Ekim Cumartesi günü Ankara yarış programının en önemli mücadelesiydi.

75. Yıl Ankara Hipodromu kum pistinde 1500 metre mesafe üzerinden düzenlenen koşuya 3+ yaşlı 10 safkan İngiliz atı katıldı. Murat Selim Güleşen, Hüseyin Akarsu ve Yılmaz Çamlıbel tarafından yetiştirilen, Hüseyin Akarsu’nun sahibi olduğu King Man Go (Mendip – Pomerol / Honour And Glory) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde son metrelerdeki müthiş sprintiyle zafere uzanmayı başardı. Yaşar Arslanca’nın antrene ettiği 5 yaşındaki doru at, son startında bir diğer G1 mücadele olan Yıldırım Bayezıd Koşusu’nu ikincilikle noktalamıştı.

İngiliz atları için yılın en zorlu sınavlarından birini oluşturan Ankara Kalesi Koşusu’nu Regardless (Captain Rio – She’s Indy Money / A.P.Indy) isimli safkan, jokeyi Vedat Abiş’le ikinci sırada tamamlarken, Aegean Finale (Not This Time – Final Sense / Street Sense) Ayhan Kurşun ile üçüncülükte, King Berkay (Bosporus – Cybele / Royal Abjar) da Halis Karataş’la dördüncülükte yer aldı. Hışman Çizik idaresindeki Vincitore (Victory Gallop – Elevato / Kaneko) ise tabelayı tamamlayan isim oldu.

King Man Go için bitiriş derecesi 1.32.71 olurken koşuda farklar 1/2 Boy – 2 Boy – 4 Boy – 2,5 Boy şeklinde oluştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu